Ibiza stad

Nergens op het eiland vind je een beter voorbeeld van de magie en de charme van Ibiza, dan in Ibiza stad de hoofdstad van het party eiland. Ibiza stad word ook wel (Eivissa) genoemd. hoofdstad is echt het meest fascinerende deel van het eiland, dag of nacht vind je hier in het vakantieseizoen een concentratie van allerlei attracties. Het nacht en uitgaansleven is hier ongekend, vooral de dance clubs hebben van Ibiza een wereldberoemde reisbestemming gemaakt. De stad heeft een goede keuze aan hotels en appartementen. Maar de meeste toeristen kiezen voor de nabijgelegen badplaatsen Talamanca of Figueretas met hun fijne zandstranden. Hoewel elk jaar steeds meer mensen de charme ontdekken van een verblijf midden in het centrum van deze mooie, boeiende en bruisende Spaanse stad.

Ibiza stad verkennen

Waar je ook op het eiland Ibiza verblijft een bezoek aan Ibiza stad word zeker aanbevolen en dan moet u zeker het oude gedeelte van de stad verkennen. Ga te voet op (stevige) schoenen en verken de smalle, steile straatjes en geniet van een prachtig uitzicht de hoge stadsmuren. Hier vind je ook een museum met een indrukwekkende collectie Romeinse voorwerpen die zijn gevonden op het eiland. In het oude gedeelte van Ibiza stad zijn eerste klas restaurants te vinden. Ben je op zoek naar een romantisch diner, dan heb je hier kaarslicht onder de mediterrane sterren een perfecte locatie. In de oude stad vind je ook leuke binnenplaatsen en andere prachtige fotogenieke bezienswaardigheden.

Haven van Ibiza stad

Ontdek het drukke havengebied waar elke avond het bruisende nachtleven in een van de vele bars en cafés plaats vind. Samen met de vele (hippie) kraampjes vind je hier een mix van een typische Ibiza avond. De jachthaven van Ibiza stad beschikt over de beste (vis) restaurants van het eiland. Een wandeling langs de kade is een bijzondere belevenis, als je de superjachten van de jetset van Ibiza bewonderd. Als je op Ibiza vakantie bent moet je tijdens een bezoek aan de haven eens op een bijzonder spektakel letten. Namelijk een van de meest amusante bezienswaardigheden in de haven is de rij van luxe jachten, die een directe ligplaats hebben naast de (toegangspoort) van Ibiza stad. Ze zijn namelijk altijd opgesteld in volgorde van oplopende grootte, een bijzondere voorstelling van rich and famous. Vanuit de haven kun je met de veerboot naar Formentera of een boottocht maken langs de kust en naburige stranden!

Winkelen in de stad

Ben je op vakantie op Ibiza dan moet je zeker het avond shoppen in de oude stad van Ibiza niet missen. In de hoogseizoen maanden juni, juli, augustus tot september. Zijn de winkels in de haven en stad tot ver na middernacht geopend. Er is een geweldige keuze van de nieuwste en wildste kleding en mode accessoires, iedereen vind hier wel iets speciaals. Bijzonder is trouwens La Calle de la Virgen (de straat van de maagden), het centrum van een grote en kleurrijke gay scene, compleet met S&M winkels en piercing studio’s. Veel straatverkopers en kraampjes transformeren het havengebied en de straatjes van Ibiza stad tot een (hippie) markt. Met verkoop van van alles en nog wat o.a. veel kraampjes met sieraden, kleding, souvenirs en nog veel meer. Samen met de vele straat artiesten van allerlei pluimage is winkelen tijdens een zwoele avond in Ibiza stad een bijzondere ervaring.

Hotels en Appartementen Ibiza stad

De hotels en appartementen in Ibiza Stad zijn zeer gewild en het kan moeilijk zijn om nog een goed en goedkoop hotel of appartement te vinden in het hoogseizoen. Wij raden je aan als je in de stad wilt verblijven om vroeg een Ibiza vakantie te boeken o.a Neckermann heeft eersteklas hotels en appartementen op Ibiza. Er is helaas geen strand. Strandliefhebbers kunnen dan het beste in het nabij gelegen Talamanca (15 minuten wandelen of varen) een hotel of appartement boeken. Hotels en appartementen in Ibiza stad die allemaal direct online kunnen worden geboekt.