Weer Ibiza

Klimaat en weer Ibiza

Het klimaat en weer Ibiza is gemiddeld genomen het hele jaar door aangenaam warm. Het zomerse Ibiza weer duurt van mei tot oktober. In de maand Mei begint op het eiland Ibiza ook het drukke vakantie zomerseizoen en de eerste warme strand dagen beginnen meestal in deze maand, met mooie heldere en zonnige dagen en temperaturen van gemiddeld 22 graden. Ideaal weer en temperaturen om een vakantie te boeken naar dit zonnige Spaanse eiland. Het klimaat en weer Ibiza betekend dat de maanden juni, juli, augustus en september de droogste maanden zijn er valt dan geen of zeer weinig regen.

Het warmste weer Ibiza vind je in de maanden juli, augustus en september de temperatuur stijgt vaak tot boven de 30 graden. Met gemiddelde zeewater temperaturen van 25 º C, is het voor zon liefhebbers en strand vakantiegangers prima vertoeven op Ibiza. Niet voor niets is Ibiza een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen, het zonnige klimaat en Ibiza weer zal je een ontspannen vakantie bezorgen.

Weer Ibiza – December, januari en februari

De wintermaanden op Ibiza zijn relatief fris en de temperaturen zijn vergelijkbaar met het vroege voorjaar in Nederland. Toch is het weer Ibiza in de maanden december, januari en februari veel warmer en droger dan onze natte koude Nederlandse wintermaanden. Het weer Ibiza in de maand december, gemiddelde temperaturen van 16 graden overdag. Lees meer over een wintervakantie in de maanden december, januari en februari op Ibiza.

Klimaat en temperaturen wintermaanden op Ibiza

Dag temperaturen gemiddeld tussen de 13 en 16 graden in de maanden december, januari en februari. De nacht temperaturen variëren in januari, februari en december tussen de 7 en 9 graden.De zon schijnt gemiddeld 5 uur per dag in deze wintermaanden op Ibiza ideaal weer om te overwinteren. De meeste regen valt in december met gemiddeld 9 regendagen, januari en februari hebben gemiddeld 6 regendagen. Het klimaat op Ibiza tijdens de wintermaanden is ideaal om te genieten van prachtige winterzon vakantie.

Weer Ibiza – Maart, april en mei

Voorjaar op Ibiza betekend hogere temperaturen dan tijdens de wintermaanden en het eiland ontwaakt als het ware uit zijn winterslaap. Overal begint de natuur zijn pracht en praal tentoonstellen, met de mooiste bloeiende planten en struiken in het prachtige landschap van Ibzia. Ben je op zoek naar een zonnige meivakantie bestemming dan is Ibiza zeker een aanrader het weer Ibiza is dan aangenaam warm. De gemiddelde temperaturen op Ibiza tijdens het voorjaar variëren van 16 graden in de maand Maart oplopend tot gemiddeld 19 á 21 graden in de maanden April en Mei.

Klimaat en temperaturen voorjaar op Ibiza

Het is gemiddeld tussen de 16 en 21 graden in de maanden maart, april en mei hiermee zijn de temperaturen te vergelijken met die op Mallorca en Menorca. Het voorjaar begint net op Ibiza, maar de zon schijnt al wel gemiddeld 7 uur per dag, niet voor niets dat wanneer de zon schijnt de temperaturen snel boven de 20 graden kunnen komen in April en Mei. Het zeewater word ook langzaam warmer en heeft gemiddeld een temperatuur van 16 graden. De meeste regen valt in maart met 7 regendagen as gemiddelde, april en mei zijn wat droger er valt af en toe nog wel een bui, maar de hoeveelheden en duur vallen vaak mee. Al met al is het klimaat en weer Ibiza een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar een zonnige reisbestemming in april of mei.

Weer Ibiza – Juni, juli en augustus

De zomer op Ibiza begint al vroeg in de maand juni en het weer bestaat uit veel zon met temperaturen die in juni op gemiddeld 23 graden liggen en snel stijgen naar gemiddeld 28 graden in de maand Augustus. Het zomerse weer Ibiza zorgt ervoor dat de meeste vakantiegangers in de zomermaanden juni, juli en augustus een Ibiza vakantie boeken. Er verblijven in deze maanden dan ook heel veel toeristen op het populaire vakantie eiland en niet alleen jongeren maar ook families met kinderen genieten hier van het heerlijke Ibiza weer.

Klimaat en temperaturen zomermaanden op Ibiza

De zomermaanden op het Spaanse eiland zijn gezegend met heerlijke temperaturen, om te genieten van een perfecte zon en strand vakantie Ibiza. Het klimaat Ibiza in juni, juli en augustus is overwegend droog in deze maanden regent het gemiddeld 1 dag per maand. De zon schijnt maar liefst 11 uur per dag, het zonnige klimaat Ibiza zorgt voor veel strand plezier. Dit strand plezier word verhoogd doordat de temperatuur van het zeewater is gestegen naar een heerlijke 24 graden. Wie een zomervakantie zoekt met temperaturen die niet extreem hoog zijn, maar toch aangenaam zijn, moet zeker eens overwegen om een Ibiza vakantie te boeken.

Weer Ibiza – September, oktober en november

De herfst op Ibiza is een aangename tijd, de zwoele warmte van de zomermaanden juli en augustus is nog steeds aanwezig in de maand september. Het weer in september en oktober is nog steeds aangenaam warm en de zon schijnt gemiddeld nog 7 á 8 uur per dag. In de avonduren koelt het wel iets sneller af, maar met een trui of dunne jas kunt u nog lang genieten van een goed glas wijn op een van de vele terrassen.

Het grote voordeel van een vakantie Ibiza in september is dat het een stuk rustiger is dan in de drukke juli en augustus maanden. De maand oktober is tijdens de herfstvakantie periode nog wel behoorlijk druk, veel gezinnen met kleine kinderen kiezen dan voor Ibiza of Mallorca als reisbestemming. In de maand november word het steeds rustiger op het Spaanse eiland en wanneer u dan een goedkope Ibiza vakantie heeft geboekt, krijgt u het echte Ibiza te zien (zonder de vele toeristen). Houd er wel rekening mee dat het in weer Ibiza in november nogal een buiig kan zijn.

Klimaat en temperaturen Herfstmaanden op Ibiza

De herfst op het mooiste eiland van de Spaanse Balearen is gezegend met aangename temperaturen, om te genieten van een welverdiende vakantie. Het klimaat Ibiza in september, oktober en november is overwegend aangenaam warm met temperaturen van 27 graden in september tot rond de 20 graden in november. Het regent soms en alleen de maand november is wat natter gemiddeld valt er op 10 dagen in deze maand een bui. In september en oktober het regent het gemiddeld 6 dagen per maand, meestal niet de hele dag vaak alleen een bui.

De zon schijnt maar nog steeds gemiddeld 7 á 8 uur per dag. En hiermee zijn de maanden september, oktober en november ideaal voor een actieve herfstvakantie b.v. om te golfen, paardrijden of sightseeing op Ibiza. Als u de hoge temperaturen in de zomermaanden juli en augustus wilt vermijden dan zijn de maanden september en oktober perfect om een vakantie Ibiza te boeken. Het weer Ibiza kan bestempeld worden als zeer aangenaam het hele jaar door.